Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Als het aan parlementariër Elsa Rozendal van de MAN ligt gaat de overheid over op het betalen van mensen met overgewicht om af te vallen. Ze voorziet met deze maatregel veel geld te besparen in de gezondheidszorg.

 

rozendal2

,,Volgens een rapport uit 2014 van het Volksgezondheid Instituut Curaçao heeft 62,6 procent van de mannen, 32.148, op het eiland obesitas en 67,3 procent, of 43.941 vrouwen, hiermee te maken. 76.089 Mensen op het eiland hebben obesitas en dat veroorzaakt veel ziekten waaronder hoge bloeddruk, diabetes en cholesterol. Dat kost de overheid en de gemeenschap heel veel geld”, aldus het Statenlid. Als oplossingen ziet ze bewustwordingsprogramma’s en incentives om mensen tot afvallen te stimuleren. ,,Als de overheid mensen betaalt om overgewicht kwijt te raken zullen ze sneller afvallen en daarmee spaart de overheid geld uit. Dat wijst een Mayo Clinic-studie in de VS uit. De overheid zou dit in overweging moeten nemen.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).