Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het in brand steken van tien politiewagens afgelopen zaterdag bij de politiegarage, is een duidelijk geval van brandstichting. Politiewagens2 Het is niet onwaarschijnlijk dat de brand door de onderwereld aangestoken. Maar justitie zal niet wijken.
Dat heeft Justitieminister Nelson Navarro (PAIS) tegenover deze krant verklaard. ,,Het is een duidelijk geval van brandstichting. Toen de brandweer en de politie arriveerden, waren er twee brandhaarden. Dat sluit de mogelijkheid uit dat er toeval in het spel was”, aldus Navarro.
De daders moeten naar het oordeel van de minister gezocht worden in de onderwereld. De brandstichting is volgen hem een reactie op de manier waarmee justitie de criminaliteit keihard bestrijdt. ,,Ik heb het gevoel dat, omdat wij zoveel druk op de onderwereld uitoefenen, zij op deze manier reageren. De onderwereld voelt de hete adem van justitie”, aldus de minister.
,,Wij blijven gewoon met dezelfde intensiteit optreden tegen de criminelen. Wij zullen niet wijken.” Volgens de minister zijn er in de pers mensen werkzaam die de onderwereld helpen. ,,Er is sprake van een PR van de onderwereld. Het is een stevige campagne die gevoerd wordt met de hulp van pseudo journalisten en mensen die hun mening vanachter de microfoon ventileren. Het zijn gefrustreerde personen die nooit een toegevoegde waarde voor deze samenleving hebben of zullen hebben.”
Justitie gaat onverminderd door met de strijd tegen criminaliteit. ,,Justitie gaat om rake zware klappen toe te dienen aan de criminaliteit. Zowel in hun portemonnee via het afpakteam, als in hun strafrechtelijke vervolging en gevangenneming. Wij zullen geen millimeter wijken”, aldus Navarro.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.