Al het nieuws

Situatie nog een paar dagen onstabiel

Van onze correspondent
Kralendijk - Zowel gisteren als maandag zijn verschillende wijken opnieuw getroffen door een stroomstoring. In de nacht van maandag op dinsdag was er een stroomstoring in het zuidelijke gebied van Bonaire, die duurde van ongeveer 21.00 uur tot 02:00 uur ’s ochtends en gistermiddag viel hier en daar de stroom opnieuw uit.

F13 energieDe oorzaak van de storingen is een onverwachte hoge toename in vraag naar energie, veroorzaakt door de extreme temperaturen in combinatie met geplande werkzaamheden om de transmissiecapaciteit van een hoofdkabel te vergroten.

Toen de stroom na de langdurige storing van vorige week maandag opnieuw uitviel ontplofte het internet bijna. Bewoners van de getroffen wijken waren boos en vroegen zich af ‘waar WEB mee bezig is’. In een gisteren uitgegeven persbericht komt het bedrijf met een verklaring. ,,Het is belangrijk op te merken dat op het moment van hoge toename in de vraag ook voorbereidingen worden getroffen voor reparatiewerkzaamheden aan een hoofdkabel die recent is beschadigd door een aannemer. Deze piek in vraag naar energie bleek maandag aanzienlijk hoger dan WEB had kunnen voorzien door de abnormale weeromstandigheden van maandagavond, waardoor het netwerk onder zware druk kwam te staan”, aldus het energiebedrijf. Dit leidde tot overbelasting van bepaalde delen van het netwerk.

WEB-technici werkten gisteren intensief aan de noodzakelijke aanpassingen om het netwerk te herconfigureren, zodat aan de vraag kan worden voldaan. Maar toch waarschuwde het bedrijf, met een naar later bleek vooruitziende blik, voor mogelijk nieuwe problemen. ,,Met de verwachte verdere stijging van de temperaturen in de komende dagen, raden wij u aan om bewust om te gaan met uw energieverbruik, vooral tijdens avonduren. Volgens de planning zal de door de aannemer beschadigde kabel tegen woensdag 4 september worden gerepareerd en weer in gebruik worden genomen. Aanpassingen zijn doorgevoerd in het transmissienetwerk om herhaling van een soortgelijke storing te voorkomen. Tot het moment dat de kabel is gerepareerd, blijft de situatie kwetsbaar maar onder controle in het zuidelijke gebied van Bonaire.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.