Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Caribe Nobo, Bondigro en Warehouse bieden consumenten aantrekkelijke keuzes voor basisproducten met een sterke focus op prijsbesparingen in verschillende productcategorieën.

boninkopenDit blijkt uit de prijsvergelijking juli 2024 die Fundashon Tienda pa Konsumido Boneriano (FTPKB) woensdag bekendmaakte. Het voordeel kan oplopen tot meer dan 80 dollar.
In juli heeft de FTPKB prijsvergelijkingen uitgevoerd in 17 supermarkten op het eiland. Drie supermarkten, te weten Dragon City in Antriol (voorheen Progresso), Lian Xiang en Foody Markt, hebben geen medewerking verleend aan deze prijsvergelijking. Supermarkt Caribe Nobo behoudt zijn positie als nummer 1 en biedt een uitgebreid assortiment aan basisproducten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Met ruim 10 producten meer dan de andere twee toppers gaat het om 29 producten uit de basislijst van FTPKB. Dit geeft een totale besparing van 86,14 dollar, ruim 40 procent goedkoper in vergelijking met de hoogste prijzen elders voor soortgelijke producten. In de categorie groenten en fruit blonk Caribe Nobo uit met de meeste goedkope opties.
Supermarkt Bondigro heeft de tweede plaats behaald. Voor de 19 producten uit de basislijst heeft Bondigro een totale besparing van 66,79 dollar gerealiseerd, wat neerkomt op een besparing van ongeveer 46 procent ten opzichte van de duurste prijzen elders. Ook Bondigro heeft in de categorie groenten en fruit de meeste goedkope producten uit de basislijst. Bovendien biedt de supermarkt een relatief hoger aantal huismerkproducten aan, die vaak goedkoper zijn in vergelijking met elders. De niet-merkgebonden producten bij Bondigro zijn van het huismerk Gwoon.
Warehouse neemt de derde plaats in met 1 product minder dan Bondigro. Voor de 18 geselecteerde basisproducten betekent dit een totale besparing van 49,92 dollar, 46 procent in vergelijking met de duurste prijzen elders. Ook Warehouse heeft een uitblinker van de laagste prijzen laten zien in de categorie groenten en fruit en huismerken. ,,De resultaten benadrukken de waarde van deze supermarkten als voordelige opties voor boodschappen. Consumenten worden aangemoedigd om slim te winkelen en gebruik te maken van deze prijsonderzoeken om hun boodschappenbudget te optimaliseren”, aldus FTPKB in hun persbericht.
De consumentenorganisatie waarschuwt consumenten dat veel supermarkten waar huismerken verkocht worden tegen soms veel hogere prijzen regelmatig bij de goedkopere supermarkten producten inkopen en deze voor een hogere prijs aan de consumenten aanbieden. Gedetailleerde informatie en overzichten zijn te vinden op de website of Facebook-pagina.
tiendapakonsumido.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.