Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk/Willemstad - Grenades FC uit Antigua en Barbuda heeft SV Real Rincon uit Bonaire met 2-1 verslagen in de achtste finale van de 2024 CFU Club Shield op zondag 21 juli in het Stadion Rignaal Jean Francisca.

bonrinconDeze overwinning, de tweede van Grenades in het toernooi, bezorgt hen een plek in de kwartfinales tegen de verdedigende kampioen SV Robinhood uit Suriname.
Grenades begon de wedstrijd sterk door de zesvoudige kampioen van de Bonaire Premier League onder druk te zetten. Hoewel Grenades in de beginfase van de wedstrijd het meeste balbezit had, konden ze dit aanvankelijk niet omzetten in doelpunten. SV Real Rincon was gevaarlijk in de counter-aanvallen, wat de verdediging van Grenades op scherp hield. Malcolm Stewart was de uitblinker voor Grenades in de rol van centrumspits, voornamelijk opererend vanaf de linkerflank. Hij bezorgde de verdediging van Rincon veel problemen en gaf een voorzet aan Luis Labrada, wiens schot naast het doel van Rishison Frans ging. Stewarts druk leidde tot een verdedigingsfout, waardoor hij oog in oog kwam met Frans, maar zijn schot ging net naast in de 25e minuut. Rincon probeerde druk uit te oefenen met enkele combinaties aan de linkerkant, wat resulteerde in een schot dat alleen het zijnet raakte van Zaieem Scott’s doel.
Rishison Frans leverde een belangrijke redding in de 36e minuut toen de langeafstandspoging van Grenades-aanvoerder Quinton Griffith geblokkeerd werd en terechtkwam bij Sherman Augustine. Augustine speelde de bal slim door naar Keanu Barrett in het strafschopgebied, maar Frans redde met een uitgestrekt been. Grenades brak de ban vlak voor de rust met een doelpunt van Augustine. Een vrije trap van Griffith vond Augustine bij de tweede paal, die van dichtbij raak kopte in de 43e minuut, waardoor de stand bij rust 1-0 werd. Het was zijn tweede doelpunt van het toernooi. In de tweede helft bleven de Grenades aandringen op een tweede doelpunt, met Barrington Blake die de doelman van afstand probeerde te testen. Stewart probeerde samen te spelen met Luis Labrada in het strafschopgebied, maar zijn pass was onnauwkeurig.
Labrada vergrootte de voorsprong in de 64e minuut nadat een voorzet van Keanu Barrett hem vrij in het strafschopgebied bereikte. Zijn schot vloog meteen het net in, en Frans had geen schijn van kans. SV Real Rincon probeerde in de 78e minuut een comeback te maken. De aanvoerder van Bonaire, Ayrton Cicilia, schoot de bal in de bovenhoek van Grenades’ doel, onbereikbaar voor keeper Scott, wat de stand op 2-1 bracht. Grenades hield echter stand en beëindigde de wedstrijd met een 2-1 overwinning, waarmee ze doorstoten naar de kwartfinales vandaag. Daar zullen ze het opnemen tegen de sterke SV Robinhood, die in 2019 en 2023 de Shield wonnen en ook de 2023 Concacaf Caribbean Cup op hun naam schreven.
De 2024 CFU Club Shield is de zevende editie van de CFU Club Shield, de jaarlijkse internationale voetbalcompetitie voor clubs in de Caribische regio, georganiseerd door de Caribbean Football Union (CFU), een sub-confederatie van Concacaf. Het toernooi vindt plaats op Curaçao van 25 juli tot en met 4 augustus.

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw