Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire International Airport (BIA) is na een lange voorbereidende fase nu echt begonnen met de installatie van nieuwe baan- en vliegverlichting, de zogeheten ‘Airfield Ground Lighting (AGL)’.

bonbaanverl Bij dit project worden honderden lampen, besturingssystemen en ruim 100 kilometer kabel vervangen door nieuwe, duurzame verlichting.
Deze installatie is niet alleen belangrijk om een veilige luchtvaart te garanderen, maar ook nodig om aan de eisen van de International Civil Aviation Organization voor burgerluchtvaart te blijven voldoen. Aannemer SPIE Nederland heeft samen met lokale bedrijven het werkterrein naast de terminal ingericht en de afgelopen weken zijn de eerste graafwerkzaamheden uitgevoerd voor de aanleg van de kabels. Daarnaast is er begonnen met de bouw van een substation in de buurt van de Flamingo Tower. Dat is een faciliteit die de stroomvoorziening en besturing voor de nieuwe verlichting regelt en optimaliseert. De werkzaamheden vinden vooral ‘s nachts plaats zodat de luchthaven gewoon open kan blijven, ook voor ambulancevluchten. Het nieuwe systeem wordt naast het bestaande systeem opgebouwd en pas bij voltooiing wordt overgeschakeld naar het nieuwe systeem.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.