Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Tien jaar na de start van het project Tanki Matrimonio is er volgens gedeputeerde Anjelica Cicilia, eindelijk zicht op een oplossing voor de problematiek van met name de afwatering. Cicilia maakte dit afgelopen vrijdag tijdens het wekelijkse informatie-uurtje van het bestuurscollege bekend.

BONwateroverlastHet Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) tekende in 2014 een overeenkomst met het bedrijf Bonaire Builders voor het bouwen van betaalbare woningen ter hoogte van de Kaya Tanki Matrimonio. In de overeenkomst verplichtte het openbaar lichaam zich in het kader van de projectrealisatie om het asfalteren van de wegen voor haar rekening te nemen. Tien jaar later is er geen asfalt maar zijn er wel modderpoelen te zien. In de overeenkomst staat verder letterlijk dat Bonaire Builders zal zorgen voor de nivellering van de wegen en de afwatering en het OLB voor onder meer het asfalteren van de wegen en de verdere aanleg van overige benodigde infrastructuur. Maar ‘de planning is thans niet vastomlijnd’ zo staat ook in de getekende overeenkomst.
Al jaren klagen de bewoners van de wijk dat na elke regenbui de straten in een modderpoel veranderen. Het openbaar lichaam is volgens Cicilia nu met de projectontwikkelaar in gesprek om samen tot een oplossing te komen. ,,Beide partijen moeten hier hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat er van hen wordt verwacht. We hopen snel samen met de projectontwikkelaar te kunnen aankondigen welke afspraken zijn gemaakt om te komen tot een oplossing voor de overlast”, aldus Cicilia.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.