Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Inwoners met Pagabon die in aanmerking komen voor de tweede stroomvergoeding van 1.300 dollar, kunnen hun token vóór 16 februari 2024 zonder afspraak ophalen bij de Directie Samenleving en Zorg aan de Kaya Neerlandia 41.

BONpagabonZe kunnen daar terecht van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.
Pagabon is bedoeld voor mensen die hun stroomverbruik in de hand willen houden of voor verhuurders die later niet voor verrassingen willen komen te staan. Het Pagabonsysteem van WEB is gemakkelijk in gebruik en biedt veel voordelen. Pagabontegoed is te koop bij vier locaties op het eiland. Behalve bij de WEB-kantoren in Playa en Rincon kunnen mensen ook terecht bij het tankstation Gasexpress en bij Van den Tweel Supermarket.
Bij het ophalen van de token voor de stroomvergoeding moeten burgers een geldig legitimatiebewijs meenemen. Vanaf 16 februari 2024 kunnen burgers de token voor de tweede stroomvergoeding alleen op afspraak halen bij de Directie Samenleving en Zorg. In december is bekendgemaakt dat burgers die al eerder de stroomvergoeding kregen, automatisch de tweede vergoeding van 1.300 dollar ontvangen. Het Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) heeft intussen de tweede vergoeding verwerkt en betaald op de rekening van mensen met een maandelijkse energienota. Wie Pagabon heeft komt nu pas aan de beurt, omdat het veel tijd kost om tokens te maken.
Mensen die niet eerder de stroomvergoeding hebben aangevraagd, kunnen dat alsnog doen. De vergoeding is bedoeld om burgers die dat nodig hebben te helpen om hun energiekosten te betalen. De Directie Samenleving en Zorg geeft in video’s en posters ook tips hoe burgers stroom kunnen besparen. Door stroom te besparen, kan nog langer worden geprofiteerd van de stroomvergoeding.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.