Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Junior Rangers van Stinapa hebben afgelopen zaterdag geholpen met het planten van 1.200 jonge magrovebomen. De ‘plant-ochtend’ was georganiseerd door de Mangrove Maniacs, een organisatie die zich inzet voor het herstel en behoud van het mangrovebos op Bonaire.

BONmangroveHet behoud en planten van mangrovebomen is om verschillende redenen belangrijk. Mangroven fungeren als een natuurlijke barrière tegen kusterosie en stormpieken en beschermen kusten en gemeenschappen tegen de impact van extreme weersomstandigheden. Ze bieden ook vitale habitats voor een breed scala aan mariene en terrestrische soorten, waaronder veel commercieel belangrijke vissen en schaaldieren. Mangroven zijn ook essentieel om de klimaatverandering te verzachten door grote hoeveelheden kooldioxide uit de atmosfeer op te nemen en daarnaast dragen ze bij aan het leveren van voedingstoffen en waterfiltratie, waardoor de gezondheid van ecosystemen aan de kust wordt gehandhaafd.
Bovendien zijn mangroven belangrijk voor de lokale economie en bieden ze een basis voor traditionele en commerciële activiteiten zoals visserij, bosbouw en ecotoerisme. Het behoud en het planten van mangrovebomen is volgens de Mangrove Maniacs cruciaal voor de algehele gezondheid van de kustomgevingen en het welzijn van de gemeenschappen die ervan afhankelijk zijn.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.