Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De workshop die werd georganiseerd door de International Desk Bonaire van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) trok veel organisaties aan die geïnteresseerd waren in meer informatie over het binnenhalen van EU-fondsen.

F14 BON workshop eu fondsenDiverse EU-programma’s en VN-programma’s bieden kansen voor Bonaire op het gebied van kennisontwikkeling en financiële ondersteuning, zowel voor het OLB als voor belanghebbenden in de Bonairiaanse samenleving. Per 1 juli 2022 is daarom bij het OLB een internationaal bureau opgericht met als doel het delen van informatie over beschikbare Europese en andere internationale fondsen voor Bonaire.

Bij binnenkomst werden de deelnemers van harte welkom geheten door het team van de International Desk. De workshop begon met een korte introductie van projectcoördinator Esther Broeksema. Hierna volgde Felix Braeckman, projectschrijver van de International Desk, met zijn presentatie over de EU-fondsen. Aanwezigen werden geïnformeerd over de beschikbare fondsen voor Bonaire, het proces van het indienen van een voorstel en fondsen waar Bonairiaanse organisaties gebruik van maken. Tijdens de workshop werd duidelijk hoe belangrijk een samenwerkingsverband tussen organisaties is voor een klein eiland als Bonaire. Door samen te werken, vergroten organisaties op Bonaire hun kansen bij het indienen van een voorstel. Aan het einde van de workshop waren de deelnemers spontaan aan het netwerken om stappen te zetten naar een mogelijk samenwerkingsverband. Vanwege de grote interesse zullen er de komende tijd meer workshops georganiseerd worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.