Al het nieuws

Na slechts drie dagen praten zijn de partijen het eens

Van onze correspondent
Kralendijk - Onder begeleiding van spontaan openknallende champagneflessen werd gistermiddag een principeakkoord getekend voor de vorming van een nieuwe bestuurscoalitie in de eilandsraad van Bonaire.

BONCoalitieDe ondertekening gebeurde door de vijf eilandsraadsleden van de Partido Demokrátiko Boneiru (PDB), Movementu 21 (M21) en fractie Vrolijk die vanaf nu de nieuwe meerderheid in de eilandsraad vormen.
Opvallend is de snelheid waarmee deze overeenkomst tot stand is gekomen. Drie dagen nadat de oude coalitie naar huis is gestuurd, kon de nieuwe al gepresenteerd worden. Partijleider van de PDB, Clark Abraham, lichtte tijdens de persconferentie van gistermiddag een aantal punten uit het programma toe. ,,Het komen tot een volstrekt transparante overheid is een belangrijk speerpunt voor deze nieuwe coalitie en het nieuwe bestuurscollege zal de wildgroei aan externe inhuurkrachten via de zogenaamde Overeenkomsten van Opdracht gaan indammen. De nadruk wordt gelegd op het vinden van permanent personeel voor de vele openstaande vacatures bij het openbaar lichaam”, aldus Abraham die verder benadrukte dat het nieuwe bestuur het wonen voor de gewone Bonairiaan weer betaalbaar zal maken. Wie de posities van de drie gedeputeerden gaan invullen is nog niet duidelijk. Die namen zullen waarschijnlijk in de loop van de komende week bekendgemaakt worden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.