Al het nieuws

Deelnemers maken kans op een bedrag van 10.000 dollar

Van onze correspondent
Kralendijk - Tourism Corporation Bonaire (TCB) lanceert het Tourism Innovation Project. Het initiatief is een samenwerkingsverband tussen TCB en de Kamer van Koophandel (KvK) en daagt belangstellenden uit om een vernieuwend toeristisch concept te bedenken.

bonconceptHet beste idee krijgt geldbedrag van 10.000 dollar. Dit is gisteren tijdens een persconferentie bekendgemaakt.
Het initiatief zal volgens TCB een nieuw tijdperk van toeristische ervaringen inluiden. Het is een uitnodiging om het toerisme op Bonaire opnieuw te bedenken, opnieuw uit te vinden en te herdefiniëren. ,,Met een gedurfde visie in gedachten probeert het project innovatieve concepten te ontdekken die de manier waarop bezoekers ons eiland ervaren zal transformeren”, aldus TCB. ,,Heeft u nu een idee dat nog maar net vorm krijgt of een goed ontwikkeld concept dat klaar is om te worden gepresenteerd, het Tourism Innovation Project is het platform om uw visie te versterken en bij te dragen aan de groei van onze lokale toeristische sector.”
Na de registratie beginnen de deelnemers aan een verplichte workshop die in elkaar is gezet om hun ideeën te verfijnen en hun presentatievaardigheden te verbeteren. Deze fase vormt de basis voor de grote finale: een evenement in de stijl van een ‘Shark Tank’. Een commissie van lokale experts en professionals zal elk project en de potentiële impact ervan beoordelen. De uiteindelijke winnaar krijgt een investeringsbedrag van 10.000 dollar om het visionaire toeristische concept tot leven te helpen brengen.
De registratie voor het project is nu geopend en TCB dringt er bij alle geïnteresseerde kandidaten op aan om snel actie te ondernemen. Het begint met het invullen van het aanmeldingsformulier waaraan essentiële documenten en een motivatiebrief worden toegevoegd. Deze documenten zullen dienen als basis voor het beoordelen van het potentieel van elke kandidaat die zich wil inzetten om de toekomst van het toeristische landschap van Bonaire vorm te geven. ,,De inauguratie van het Tourism Innovation Project is een bewijs van ons collectieve geloof in de kracht van innovatie om het toerisme op Bonaire een betere toekomst te geven en we streven ernaar de vaardigheden en middelen die inherent zijn aan ons eiland in te zetten om dit doel te bereiken”, aldus Miles Mercera, ceo van TCB. Aspirant kandidaten worden gevraagd om hun aanvraag vóór 14 september 2023 in te dienen.

bonaireisland.com/tip


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.