Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) zegt goede vorderingen te maken bij het vervangen van de openbare verlichting op Bonaire moderne LED-verlichting. Er zijn al veel lampen vervangen en de komende dagen staan er belangrijke werkzaamheden gepland die de verlichting in verschillende delen van het eiland zullen veranderen.

F13 BON vervanging LED verlichting cmykGisteren is het Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) verder gegaan met de installatie op Kaya International. Het betreft het gedeelte vanaf de T-kruising met J.A. Abraham Boulevard tot aan de ingang van de voormalige catering. ,,Deze upgrade zal niet alleen de zichtbaarheid verbeteren, maar ook bijdragen aan een veiligere omgeving voor zowel voetgangers als automobilisten”, aldus het OLB.

Vanaf vandaag tot en met donderdag 17 augustus zullen de werkzaamheden zich richten op de woonwijken Bario Nieuw Amsterdam en Mamparia Kutu. In Bario Nieuw Amsterdam worden specifiek de volgende straten aangepakt: Kaminda Pilon, Kaya Baracoa, Kaya Belua, Kaya Chi ku Cha, Kaya Parapeta, Kaya Piedri Mula, en Kaya Konfo. Daarna zal het installatieteam verdergaan vanaf de catering tot aan de ingang van de luchthaven. Als alles volgens plan verloopt, zal op vrijdag 18 augustus het gebied vanaf de ingang van de luchthaven tot en met Te Amo Beach van nieuwe LED-verlichting worden voorzien.

Automobilisten wordt verzocht rekening te houden met deze werkzaamheden en hun snelheid aan te passen waar nodig. ,,Veiligheid langs de weg heeft de hoogste prioriteit. Ook doen we een vriendelijk verzoek aan bewoners van bario’s Nieuw Amsterdam en Mamparia Kutu om hun voertuigen niet vlak bij de lichtmasten te parkeren tijdens deze periode. Dit zal de vlotte voortgang van de werkzaamheden bevorderen”, aldus gedeputeerde Thielman die zegt dat ,,het OLB en WEB vastberaden zijn om de openbare verlichting op Bonaire te verbeteren en te zorgen voor een heldere en veilige omgeving voor alle inwoners.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.