Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Volgens eilandsraadslid Daisy Coffie van Movementu 21 (M21) is er een bepaalde ontwikkeling gaande, waarbij ‘onze eigen mensen steeds minder in aanmerking komen voor sleutelposities in onze gemeenschap’.

BONsleutelpositiesWanneer mensen gezocht worden voor bepaalde functies die dan vervolgens worden ingevuld met mensen van buiten de regio omdat zij schijnbaar beter gekwalificeerd zijn, moeten tegelijkertijd lokale mensen aangesteld worden zodat zij zich kunnen ontwikkelen en voorbereiden om de functie over te nemen op het moment dat de gelegenheid zich voordoet. Hiervoor pleit Daisy Coffie in een gisteren uitgegeven persbericht.
Het eilandsraadslid: ,,Wij moeten bereid zijn om in hen te investeren, zodat zij daadwerkelijk de gewenste kwalificaties kunnen halen”, aldus Coffie die hierbij wijst op vier vacatures bij de Scholengemeenschap Bonaire (SGB) bij de financiële administratie, hrm, ICT en voorzitter van het college van bestuur, waarvan al twee vacatures zijn ingevuld door Europese Nederlanders. ,,Wij geloven dat voor de twee functies die nog ingevuld moeten worden, het op zijn plaats is om in overweging te nemen om lokale mensen te benoemen en als er geen lokale persoon beschikbaar is die voldoende gekwalificeerd is voor deze functies, lokale mensen te zoeken en hen voor te bereiden om te zijner tijd de functies over te nemen.”
Ze wijst erop dat expertise niet de enige sleutel is tot een succesvolle carrière. ,,Kennis van onze taal, onze cultuur, ons eiland en onze mensen zijn net zo belangrijk of zelfs belangrijker dan enkel expertise. De Europese Nederlander die naar Bonaire komt om te werken, heeft bijna 3 jaar nodig om te integreren en zich onze cultuur en ons systeem eigen te maken.” Maar er zijn volgens haar meer voordelen. ,,Voordelen om onze eigen mensen in sleutelposities te benoemen zijn verder continuïteit, kennis die op Bonaire blijft, besparing op verhuiskosten en een lokaal persoon kan meteen aan de slag.”
Coffie pleit voor een actief beleid ‘om eigen mensen’ op sleutelposities te krijgen in de Bonairiaanse samenleving en ze is van mening dat de SGB op dit moment een voorbeeld kan stellen. Een betrouwbare bron binnen de SGB laat het Antilliaans Dagblad weten dat het al sinds jaar en dag het beleid is dat er, bij gelijke geschiktheid, wordt gekozen voor een lokale kandidaat. Ook probeert de school volgens deze bron werknemers door te laten groeien in hogere functies wanneer zij over de benodigde capaciteiten beschikken.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.