Al het nieuws

Directeur Jonckheer: Eind september gaan deuren open


Van een onzer verslaggevers
Kralendijk/Willemstad - Aan de Kaya Amsterdam 66 op Bonaire verrijst een nieuw gebouw waar het vooral op Curaçao bekende Penha-bedrijf binnenkort een winkel gaat openen. Dat wordt desgevraagd tegenover het Antilliaans Dagblad bevestigd door Penha-ceo Kevin Jonckheer.

penhabon,,We zijn nu de zaak aan het bouwen en verwachten eind september open te zijn. Ons doel is om in elk geval nog vóór het hoogseizoen de deuren te openen, zodat mensen op Bonaire niet meer op Curaçao hoeven te shoppen en dat ze onze producten dus ook op Bonaire kunnen krijgen.”
Penha, opgericht in 1865, is vooral bekend van het karakteristieke gebouw op de hoek Breedestraat/Handelskade in Willemstad. De gevel van dit bijzondere pand uit 1708 komt ook voor in het logo van de winkelketen.
BV Winkelbedrijven Julius L. Penha & Sons, zoals het bedrijf officieel heet, maar ook Penha Duty Free als handelsnaam voert, heeft vestigingen op Curaçao (acht locaties waaronder op luchthaven Hato, zowel bij vertrek als aankomst); Aruba (vijf zaken); Sint Maarten (vier winkels), Grand Cayman (vijf zaken) en ook op Bonaire.
Naast de winkel in de vertrekhal van Flamingo Airport, komt er binnenkort dus ook een grotere vestiging aan de Kaya Amsterdam in Kralendijk bij. Jonckheer licht toe: ,,Het besluit is genomen nu we zien dat de bevolking op Bonaire een bepaalde kritische massa heeft bereikt en dat het toerisme ook vrij snel aan het groeien is. We zijn ook van plan op de airport ons assortiment uit te breiden.”
Op dit moment bezit Penha dus 25 winkels op vijf eilanden. Het bedrijf is nog altijd in handen van dezelfde familie als ten tijde van de oprichting. Parfumerie en schoonheids- en verzorgingsartikelen zijn de specialiteit. Maar de onderneming verkoopt ook speciale dranken en lekkernijen, alsmede kleding en andere accessoires.
De nieuwe winkel zal werk bieden aan circa vijftien personeelsleden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.