Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Er is bijna geen onderwerp waarover zoveel geschreven wordt als over opvoeden en overal ziet de opvoeding van kinderen er weer anders uit. Alle reden voor ZJCN om hiernaar een onderzoek in te stellen.

familieEr zijn fijne en minder fijne kanten aan opvoeden en hoe familieleden met elkaar omgaan. Dat kan met veel liefde en aandacht, maar ook met ruzies of geweld. De programmadirectie Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN) wil er middels een onderzoek achter komen hoe volwassenen en jongeren tegen de fijne en minder fijne kanten van opvoeding en (liefdes)relaties aankijken op Bonaire, Saba en Sint Eustatius. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt voor de ontwikkeling van beleid dat families en gezinnen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius kan ondersteunen.
De ondersteuning vanuit de overheid op het gebied van opvoeding en familierelaties moet volgens ZJCN passen bij de behoefte van mensen in Caribisch Nederland (CN). ,,Daarom is het belangrijk om meer inzicht te krijgen in de ervaring en houding van jongeren en volwassenen ten aanzien van familierelaties en opvoeding. De deelname van inwoners van de drie eilanden aan het onderzoek is hard nodig. Aan de hand van de resultaten wordt advies gegeven over beleid en uitvoering”, aldus ZJCN. Dat het beleid anders moet bleek in 2022 al uit een rapport van de Kinderombudsman waarin werd gesproken over ‘Caribische kinderen van de rekening’. ,,Wij vallen, na onze rapporten over ouderen en jongeren, in herhaling als wij zeggen dat de inkomens op de eilanden te laag, de kosten van levensonderhoud te hoog en de voorzieningen te beperkt zijn”, aldus de ombudsman. ,,Wij blijven erop hameren dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan de voortdurende armoede in CN.”
Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is een vragenlijst. Vragen in deze enquête gaan over hoe mensen in CN aankijken tegen opvoeding en familierelaties. De vragenlijst is beschikbaar in vier talen (Nederlands, Papiaments, Spaans en Engels) en zal op verschillende sociale mediakanalen van de eilanden gepresenteerd worden.
www.familyresearch-CN.com


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.