Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Na het tellen van de stemmen op kandidaat-niveau blijkt dat de partijleider van de PDB, Clark Abraham, met kop en schouders boven de rest van de kandidaten uitsteekt.

BONverkiezingHij behaalde 1.635 persoonlijke stemmen. James Kroon van de UPB kreeg 1.391 persoonlijke stemmen en staat daarmee op een verdienstelijke tweede plaats.
Het aantal stemmen dat Abraham in de wacht wist te slepen is bijna anderhalf keer zo groot als het aantal dat de grootste stemmentrekker van de verkiezingen van 2019 haalde. Nina den Heyer, die toen als nummer twee op de kandidatenlijst van de MPB stond, moest het vier jaar geleden met ‘een karige’ 1.088 voorkeursstemmen doen. De nummer twee van de PDB, Rolanda Hellburg-Makaai kreeg afgelopen woensdag 274 stemmen. Opmerkelijk is dat windsurfer Taty Frans, die bij de PDB als nummer negen op de kandidatenlijst staat, de qua voorkeursstemmen de tweede plek inneemt met 320 stemmen. Benito Dirksz doet het bij de UPB erg goed. Hij staat als derde op de kandidatenlijst en kreeg 266 voorkeursstemmen. De nummer twee, Simeona Chirino-Felida, moest genoegen nemen met 187 stemmen.
Bij de MPB behaalde lijsttrekker en partijleider Hennyson Thielman 855 voorkeursstemmen. Bij de vorige verkiezingen waren dar er maar 201. De nummer twee op de kandidatenlijst, Renata Domacassé, blijft met 95 stemmen Elvis Tjin Asjoe net voor. Hij kreeg 93 stemmen. Bij M21 is achter de naam van lijsttrekker Daisy Coffie 440 keer een kruisje gezet. Norbert Tademan, die op de negende plek van de lijst staat, is met 93 stemmen overtuigend nummer twee. Van de twee kleinere partijen die geen zetel in de wacht wisten te slepen kreeg Suzy Thode van de URB 36 stemmen. Aljano Emerenciana van 1 Union pa Pueblo deed het wat dat betreft beter. Hij kreeg 86 voorkeursstemmen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.