Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Nog nooit heeft een partij op Bonaire zoveel stemmen in de wacht weten te slepen als Partido Demokrátiko Boneriano (PDB) bij de verkiezingen van afgelopen woensdag. Het werd woensdagnacht zelfs een historische overwinning genoemd.

F01 OPHistorische overwinningVerrassend was het resultaat van Union Patriotiko Boneriano (UPB) van James Kroon die als tweede grote partij uit de verkiezingsstrijd kwam. De resultaten van Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) waren, gezien de hoge verwachtingen, teleurstellend.
De eilandsraadverkiezing van afgelopen woensdag bracht 10.255 mensen naar de stembussen, een opkomstpercentage van 64,5 procent. De PDB van lijsttrekker Clark Abraham behaalde 4.004 (39 procent) van de 10.255 uitgebrachte stemmen. In 2019 kwam de partij niet verder dan 2.132 (24 procent) van de stemmen. Union Patriotiko Boneriano (UPB) van James Kroon behaalde woensdag 2.903 stemmen, een percentage van 29,8 procent. Hiermee doet de partij het een stuk beter dan vier jaar geleden toen ze 20,2 procent van de stemmen in de wacht sleepte. Toch betekent deze voorlopige uitslag waarschijnlijk niet dat de PDB, als grootste partij, automatisch in het bestuurscollege (BC) plaatsneemt. Woensdagavond werd duidelijk dat beide straks waarschijnlijk drie zetels gaan bezetten doordat de UPB een restzetel krijgt. De PDB komt met de huidige telling 66 stemmen te kort voor een restzetel waarmee de partij op vier zou komen.

 

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via www.online.ad.cw.

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.