Al het nieuws

Partij zegt tegemoet te komen aan de wens van de bevolking

Van onze correspondent
Kralendijk - Hennyson Thielman volgt met onmiddellijke ingang Elvis Tjin Asjoe op als leider van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB). Tjin Asjoe wordt voorzitter van het partijbestuur. Dit is zondagavond door het partijbestuur bekendgemaakt.

BONThielmanDe benoeming van Hennyson Thielman als de nieuwe politieke leider van de MPB komt voor velen onverwacht. Zeker omdat het vlak voor de verkiezingen van 15 maart gebeurt. Volgens het partijbestuur wordt hiermee tegemoet gekomen aan de wens van de bewoners van het eiland, om nieuwe leiders en een nieuwe vorm van leiderschap te creëren. Terugkijkend was de wisseling van de wacht jaren geleden al aangekondigd. ,,De stap om Thielman als leider aan te wijzen, komt dan ook voort uit hetgeen we, na onderzoek bij de oprichting van de partij in 2013, aan onze stemmers hebben beloofd. Een nieuwe vorm van leiderschap, een andere vorm van politiek bedrijven, nieuwe kansen en ontwikkeling mogelijk blijven maken”, zo laat het partijbestuur weten. Ook Tjin Asjoe zelf nam tijdens zijn vorige gedeputeerdeschap al een voorzetje. ,,Er is een nieuwe generatie politici met inspirerende leiders nodig die vanuit een bestuurlijk stabiele omgeving, richting geven aan een duurzame ontwikkeling van Bonaire waar natuur en cultuur worden gerespecteerd en welvaart en welzijn eerlijk verdeeld zijn. Dit dient plaats te vinden met de steun van een adequaat functionerend ambtelijk apparaat en in samenwerking met de ministeries”, aldus Tjin Asjoe een paar jaar geleden.
Het nieuwe leiderschap is volgens het bestuur van de MPB belangrijk voor Bonaire. ,,Een frisse wind, een andere blik en de kans om te kunnen groeien binnen de partij. Hiermee laat de MPB zien dat er wordt geluisterd en dat mensen de kans krijgen om zich te ontwikkelen”, aldus het partijbestuur. Thielman volgde Tjin Asjoe in december 2020 op als gedeputeerde toen laatstgenoemde ‘om persoonlijke redenen’ terugtrad. Op dat moment werd gezegd dat de vervanging van tijdelijke aard zou zijn maar dat is anders gelopen. Tot op het moment dat hij Tjin Asjoe verving werkte Thielman al twee jaar als naaste medewerker/adviseur van de toenmalig gedeputeerde. ,, Hij heeft in de afgelopen jaren kunnen groeien in zijn rol als gedeputeerde. Tijdens de laatste weken heeft hij zich ook binnen de partij kunnen positioneren als een natuurlijke leider en verbinder. Het laatste stapje is dan ook om hem volwaardig in zijn rol te zetten”, zo verklaart het partijbestuur. ,,Wat we zeggen, doen we en wat we doen, zeggen we. Het creëren van nieuwe leiders kan alleen, als je hun ook de kans geeft om te groeien en de ruimte geeft om het leiderschap in te vullen.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.