Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het betalen van de toeristenbelasting vóór aankomst is eenvoudiger geworden met extra betalingsmogelijkheden. Vanaf vandaag hebben bezoekers de mogelijkheid om ook via iDeal te betalen, vooral in Nederland is deze optie populair. Ook de mogelijkheid om via PayPal en Apple Pay te betalen is binnenkort beschikbaar.

BONtouristtaxOp 1 juli 2022 zijn de tot dan toe gebruikelijke ‘roomtax’ en ‘rental car tax’ op Bonaire vervangen door een toeristenbelasting van 75 dollar per bezoek. De belasting is van toepassing op alle niet-ingezetenen van dertien jaar en ouder die Bonaire binnenkomen. Niet-ingezetenen van twaalf jaar en jonger en inwoners van de voormalige Nederlandse Antillen betalen tien dollar per bezoek. De opbrengst van de toeristenbelasting, die geschat wordt op een miljoen dollar per jaar, komt volgens de overheid ten goede aan de infrastructuur, het toeristisch product, de eco-inspanningen en de natuureducatie op het eiland. Direct na de invoering van de nieuwe toeristenbelasting was er kritiek op het feit dat toeristen die tijdens hun vakantie voor een of meer dagen naar Curaçao of Aruba willen bij terugkeer op het eiland opnieuw de 75 dollar moeten betalen. De overheid zegde toe hier naar te kijken maar tot op dit moment is de regel niet veranderd. De overheid moedigt bezoekers aan om de toeristenbelasting vooraf te betalen, zodat zij bij aankomst hun QR-code bij de hand hebben en gebruik kunnen maken van de ‘Happy Lane’, die bij aankomst als de snelle route geldt. De verplichte belasting kan tot zeven dagen vóór aankomst digitaal worden betaald.
www.BonaireIsland.com

 


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.