Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Afgelopen zaterdag trok er een regenfront over Bonaire waardoor het eiland in een mum van tijd veranderde in een snelstromende rivier. Omdat het al een lange periode veel regent kan het water volgens de overheid niet snel genoeg worden afgevoerd met overstroming tot gevolg.

BONbuienVanwege de hevige buien heeft het openbaar lichaam zaterdag diverse maatregelen moeten nemen. Het team van Openbare Werken heeft het centrumgebied en de malekon (boulevard) afgesloten voor al het verkeer en preventief zijn alle rooien, dammen en afwatering regelmatig gecontroleerd maar of ze ook worden schoongemaakt wordt niet vermeld. En juist dat kan een van de redenen dat het water niet vrij wegstroomt. Er waren diverse meldingen van wateroverlast bij verschillende adressen op het eiland maar er zijn geen meldingen geweest van evacuatie en noodopvang. ,,Over het algemeen doen burgers aan zelfredzaamheid en helpen ze elkaar bij wateroverlast. Het Rode Kruis was ook paraat om hulp te verlenen indien dit nodig was”, aldus de overheid. Bestuurders van voertuigen kwamen slechts moeizaam door het vaak hoge water dat de hellingen afstroomde en snelstromende rivieren vormde. De bus waarmee Junior Rangers van Stinapa ondanks de regen op weg waren naar Washington Slagbaai om daar bromelia’s te planten. kwam zelfs stil te staan door vocht in de bedrading. Het was even wachten voor er een vervangede bus arriveerde en ze weer verder konden om in de regen de planten in de grond zetten. Op de Kaminda Lagun, bij de afslag naar de gevangenis, moest een klein hondje gered worden van de verdrinkingsdood toen hij in het snelstromende water terechtkwam, zo is gemeld op internet.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.