Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Elk jaar wordt de Dag van het Toerisme gevierd op 27 september. Dit jaar heeft Tourism Corporation Bonaire (TCB) in de hele maand september 2022 verschillende activiteiten gepland.

F15 BON ToerismemaandOp vrijdag 2 september organiseerde TCB haar maandelijkse ‘Tourism after 5’-evenement. Tijdens dit evenement verwelkomde TCB de Bonaire Bikers Club en partners die ter ere van Bonairedag op 6 september verschillende activiteiten op het eiland organiseren. Vanaf zaterdag 3 september worden alle aankomende bezoekers persoonlijk verwelkomd op de Flamingo International Airport met het Bonairiaanse ritme van lokale folkloristische muziek. Daarnaast kunnen bezoekers op de foto met de lokale bevolking in traditionele kleding en als blijk van waardering ontvangen ze een welkomstgeschenk. TCB heeft in samenwerking met de auteur Denise de Jong-Rekwest een toerismeboek gecreëerd met de titel: 'Turismo na Boneiru, Mi Kultura, Mi Enkanto!' (‘Toerisme op Bonaire, Mijn Cultuur, Mijn Bekoring) dat op 22 september officieel wordt gelanceerd. Dit toerismeboek zal op 23 september aan alle scholen op het eiland worden verstrekt om de kinderen meer te leren over toerisme en het lokale erfgoed en de cultuur.

Op 26 september organiseert TCB haar tweede jaarlijkse ‘Bonaire Tourism Summit’ met als doel de actieve stakeholders en partners in het toerisme samen te brengen om de branding, luchtverbindingen, marketing en PR-strategie voor de toekomst te bespreken. Wederom zijn keynote speakers en gastsprekers uitgenodigd om hun 2023-strategie te bespreken en de laatste toeristische trends en ontwikkelingen te delen. De activiteiten van de Toerismemaand eindigen op vrijdag 30 september met de Taste of Bonaire. Het thema van het evenement is gericht op Toerisme en Cultuur. Om de jongeren te betrekken bij culturele activiteiten wordt er een lokale schooldanswedstrijd georganiseerd met traditionele muziek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.