Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Fractieleider van de Partido Demokrátiko Boneriano (PDB), Clark Abraham, vraagt zich af wanneer de coalitiepartijen ‘het nu eindelijk gaan leren’.

arrogantieHiermee reageert hij op een artikel in het Antilliaans Dagblad van afgelopen zaterdag waarin wordt gemeld dat de 'Eilandsverordening tot wijziging van de Toeristenbelastingverordening van Bonaire’ volgens de griffier van de eilandsraad terug moet naar de raad om opnieuw te worden besproken in een besluitvormende vergadering.
Griffier Shuzelle Martha Pieter schrijft in haar brief van afgelopen vrijdag aan de voorzitter van de eilandsraad, gezaghebber Edison Rijna, dat het voorstel dat ter besluitvorming aan de eilandsraad is voorgelegd niet expliciet genoeg was en juridisch ruimte overlaat voor interpretatie. Ze geeft Rijna het advies de eilandsverordening in de volgende besluitvormende vergadering opnieuw ter bekrachtiging in te brengen. ,,Voornoemd voorstel is niet de meest populaire, maar volgens mij juridisch gezien wel het meest correcte. Op voorhand ga ik ervan uit dat u ook eenduidigheid nastreeft en zich kunt vinden in het advies”, aldus Pieter. Abraham spreekt er schande van. ,,Als je ze uitlegt dat zij door hun handelen het schip gaan doen stranden wordt je ervan beticht dat je vervelend doet, negatief bent en enkel wilt tegenwerken”, aldus Abraham die tijdens de bewuste raadsvergadering waarschuwde dat de stukken mogelijk incompleet waren, maar niet gehoord werd. Met ‘ze’ bedoelt hij de coalitiepartijen MPB en UPB. Volgens hem komt dit doordat de coalitie in de meerderheid is en vindt dat de meerderheid ook bepaald wat er gebeurt. ,,En hier zie je weer het resultaat. Wanneer gaan ze leren?”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).