Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het aantal actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire is de afgelopen week stabiel gebleven. Van de 405 afgenomen tests kwamen er 239 positief terug maar doordat nagenoeg hetzelfde aantal mensen is hersteld van een besmetting steeg het totaal met slechts drie, van 160 naar 163.

stabielEr liggen nu twee mensen in het ziekenhuis met een coronabesmetting en dat is er eentje meer dan vorige week maar zeker niet zorgelijk. Vanaf het begin van de pandemie, nu ruim twee jaar geleden zijn er op Bonaire iets meer dan 33.000 mensen getest op corona. Hiervan bleken er tot en met gisteren 7.663 positief, een percentage van 23 procent. In de afgelopen twee jaar zijn er 28 inwoners van Bonaire overleden aan de gevolgen van een besmetting met Covid-19.
Saba doet het ogenschijnlijk slechter. Op 1 april telde het eiland 126 actieve gevallen van Covid-19, twaalf meer dan een dag eerder toen het aantal besmettingen ook al fors was gestegen. Op 24 maart waren er slechts veertien besmettingen maar de dagen daarna kwamen er meer dan twintig nieuwe gevallen per dag bij. Ook op Saba worden de coronacijfers vanaf vorige week niet meer dagelijks bekendgemaakt maar is er iedere week een update, net zoals dat op Bonaire het geval is.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.