Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Saba, Sint Eustatius, Curaçao, Aruba en St. Maarten zijn vanaf 20 maart 2022 veilige eilanden voor Bonaire. Reizigers die niet of niet volledig gevaccineerd zijn en vanaf deze eilanden naar Bonaire komen hoeven dan geen PCR-test of antigeentest meer te doen. Ze moeten nog wel een gezondheidsverklaring invullen.

bonaire flamingo airport vliegveldVanaf 20 maart 2022 worden de reisvoorwaarden voor reizigers uit alle landen, behalve Nederland, versoepeld. Volledig gevaccineerde reizigers die minder dan 270 dagen geleden de tweede coronaprik of de boosterprik kregen, hoeven dan géén PCR-test of antigeentest te doen voor hun reis naar Bonaire. Alle reizigers moeten nog wel de gezondheidsverklaring invullen om naar het eiland te komen. Het maakt niet uit of ze wel of niet gevaccineerd zijn. Reizigers die niet (volledig) gevaccineerd zijn en volledig gevaccineerde reizigers die meer dan 270 dagen geleden de laatste coronaprik kregen, moeten binnen 24 uur voor vertrek een antigeentest doen. Ze kunnen ook kiezen om 48 uur voor vertrek een PCR-test te doen. De nieuwe reisvoorwaarden gelden vanaf 23 maart 2022 ook voor reizigers uit Nederland. De drie dagen vertraging komt doordat minister Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de nieuwe reisvoorwaarden eerst aan de Tweede Kamer moet voorleggen terwijl de minister zelfstandig kan beslissen over de reisvoorwaarden voor landen die die niet tot het Nederlands grondgebied horen.
Vanaf 23 maart 2022 kunnen reizigers uit Nederland die Covid-19 hebben gehad naast het vaccinatiebewijs of testbewijs ook met een herstelbewijs naar Bonaire reizen dat niet minder dan elf dagen en niet meer dan 180 dagen oud is.
www.bonairecrisis.com