Al het nieuws

Van onze redactie
Kralendijk - Met dank aan het Bopec-team en enkele aannemers zal, na ruim drie jaar, binnenkort weer een schip te zien zijn aan de steiger van Bonaire Petroleum Corporation.

bopecAldus curator Stan van Liere van het failliet verklaarde Bopec nv. Hij legt uit dat Rijkswaterstaat op 2 maart toestemming heeft verleend aan Bopec om de steiger voor grote zeeschepen weer in gebruik te nemen.
,,Deze toestemming is verleend nadat inspecteurs vanuit Nederland de herstelwerkzaamheden hadden goedgekeurd die tussen mei 2021 en februari 2022 in opdracht van de curator zijn uitgevoerd.”
Bij de inspecties zijn alle denkbare milieu- en veiligheidsrisico’s onderzocht. De herstelwerkzaamheden waren ‘zeer omvangrijk’ en zijn uitgevoerd door de medewerkers van Bopec, in samenwerking met een beperkt aantal (lokale) aannemers.
,,Nu het laad- en losverbod is opgeheven, kunnen de terminalactiviteiten op een veilige manier worden opgestart. Een deel van de stookolie die bij Bopec is opgeslagen is inmiddels verkocht en zal tussen 16 en 30 maart per zeeschip worden afgehaald door de koper.”
Aldus Van Liere, die uitlegt dat de verkoopopbrengst ten goede komt aan de (boedel)schuldeisers in het faillissement en daarnaast gebruikt zal worden om de continuïteit van de terminal voor de komende periode te kunnen garanderen.
,,Na de bewezen hervatting van de operaties zullen de gesprekken met geïnteresseerde doorstartkandidaten gestart worden.”


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).