Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De aangekondigde versoepeling die vanaf 12 februari zouden gaan gelden voor reizigers vanuit de BES-eilanden (Saba en St. Eustatius) naar Bonaire wordt tijdelijk uitgesteld. Voor reizigers vanuit Aruba en Curaçao is de versoepeling wel een feit.

F14OPBES TeruggedraaidHet heeft er alle schijn van dat de overheid van Bonaire de versoepelingen zo snel mogelijk wilde invoeren en daarbij de CAS- en BES-eilanden over één kam heeft geschoren. ,,Maar laatstgenoemde eilanden zijn bijzondere gemeenten van Nederland en om de reisvoorwaarden te veranderen, moet een andere weg worden bewandeld dan voor Curaçao, Aruba en St. Maarten en dat vraagt meer tijd.”, aldus de overheid in een in de haast uitgebracht persbericht op vrijdagavond. Zodra de versoepeling van de reisvoorwaarden voor reizigers uit de BES-eilanden naar Bonaire mogelijk is, wordt dit bekendgemaakt.
Volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius moeten voorlopig 48 uur voor vertrek een PCR-test doen of 24 uur voor vertrek een antigeentest. Niet volledig gevaccineerde reizigers uit Saba en St. Eustatius moeten 48 uur voor vertrek een PCR-test doen. De versoepeling van de reisvoorwaarden voor passagiers uit Curaçao, Aruba en St. Maarten blijven zoals zaterdag is aangegeven. Volledig gevaccineerde reizigers die vanuit deze eilanden naar Bonaire reizen hoeven geen PCR-test meer te doen. Voor niet volledig gevaccineerde reizigers geldt de regel dat zij nog steeds binnen 48 uur voor vertrek een PCR-test doen of een antigeentest binnen 24 uur voor vertrek.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.