Al het nieuws

Op Saba en Statia lijkt ergste voorbij

Van onze correspondent
Kralendijk - Op Bonaire is gisteren de zesentwintigste coronadode gemeld. Dit is het derde aan corona gerelateerde overlijden binnen anderhalve week. Hoewel het aantal nieuwe besmettingen op Bonaire hoog blijft, daalde het aantal actieve gevallen afgelopen weekend van 900 naar 879.

F13 BES DalingVan de 154 binnengekomen testresultaten waren er zaterdag 104 positief. Op zondag waren er van de 249 binnengekomen testresultaten 121 positief. Er liggen nog vijf mensen met corona in het ziekenhuis op Bonaire.

Op Saba lijkt het ergste achter de rug. Een week geleden werden er rond de 10 nieuwe besmettingen per dag geteld maar donderdag en vrijdag waren dat er nog maar 4 en zaterdag nog 2. Hierdoor is het aantal actieve gevallen snel gedaald. Op 11 januari telde het eiland nog 91 besmettingen en zaterdag waren dat er 56.
Ook het aantal mensen dat in quarantaine zit is met de helft gedaald naar tweeëntwintig.

Op St. Eustatius waren vrijdag 132 actieve gevallen van Covid-19 tegen 144 begin vorige week. Van de 93 testen kwamen er 16 positief terug. Op basis van het geleidelijk afnemende aantal gevallen van Covid-19 heeft het Openbaar Lichaam Sint Eustatius besloten de maatregelen met ingang van vandaag, maandag 17 januari, te versoepelen. Volgens de overheid zijn de infecties minder ernstig en zijn de symptomen over het algemeen zeer mild. Het aantal personen dat ziekenhuiszorg nodig heeft is erg laag: tot nu toe had minder dan 2 procent een ziekenhuisopname nodig. Bars, restaurants en het casino mogen hun deuren weer openen. Er mogen maximaal vijftien personen in het restaurant aanwezig zijn. Dit geldt ook voor scholen, kinderdagverblijven en buitenschoolse organisaties. Ze gaan weer open met een maximum van 15 kinderen/studenten per klas. Bij supermarkten en andere essentiële zaken mogen maximaal 10 personen tegelijk binnen, voor kleinere winkels geldt een maximum van 5.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.