Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het afgelopen weekend moest bij verschillende horecagelegenheden en op openbare plaatsen corrigerend worden opgetreden omdat de coronaregels werden overtreden.

handhavingSoms werd er door deel van het aanwezige publiek ‘moeilijk’ gedaan, maar uiteindelijk is iedereen vertrokken.
Vrijdag werd een controle uitgevoerd bij horecagelegenheden met de focus op de maatregelen in verband met Covid-19 en uitgaande van zero tolerance. Bij een horecagelegenheid in punt Vierkant werd door de afdeling Toezicht & Handhaving om assistentie gevraagd aangezien het daar druk was. Er waren ongeveer driehonderd personen aanwezig en op de dansvloer stond iedereen dicht op elkaar. Men hield zich volgens de toezichthouders totaal niet aan de anderhalve meter afstand. De aanwezigen werden vriendelijk verzocht de locatie te verlaten, maar daar gaven ze niet meteen gehoor aan en sommigen begonnen te klagen dat zij per slot van rekening entreegeld hadden betaald. Het is, samen met de politie, uiteindelijk gelukt om de menigte te verwijderen. Hierna hebben de medewerkers van de afdeling Toezicht en Handhaving het verder afgehandeld.
Zaterdag kwam om 00.51 uur een melding van een samenscholing in Lagun binnen. Ter plekke aangekomen bleken er veel personen, auto’s en scooters aanwezig. Er werd harde muziek afgespeeld vanuit de auto’s. Iedereen werd verzocht de locatie te verlaten. Meteen hierna begaf de patrouille zich naar Seru Largu omdat daar een kleine groep aanwezig was die bij nader onderzoek geen overlast veroorzaakte. Een uurtje later, om 2.00 uur ‘s nachts, kwam een melding binnen dat het bij Te Amo Beach druk was en dat er harde muziek werd afgespeeld. Hier werd de menigte ook vriendelijk verzocht de locatie te verlaten. Een aantal personen deed moeilijk, ze bleven staan en gaven in eerste instantie geen gehoor aan het verzoek. Het is uiteindelijk toch gelukt om iedereen te verwijderen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).