Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De Belastingdienst Caribisch Nederland (BCN) heeft voor de inwoners in de leeftijd tussen 0 en 67 jaar een Crib-nummer aangemaakt.

cribHierdoor hoeven mensen niet meer naar het belastingkantoor te komen om een Crib-nummer aan te vragen en op te halen. Dit geldt niet voor bedrijven. Deze persoonlijke nummers worden vanaf nu via een brief aan iedereen die ingeschreven staat in de bevolkingsadministratie van Bonaire, Saba of Sint Eustatius, en binnen deze leeftijdsgroep valt, toegestuurd. Inwoners van Caribisch Nederland die al eerder te maken hebben gehad met de BCN, hebben al een Crib-nummer en krijgen nu geen brief.
Een Crib-nummer (Centraal Registratie Informatie Belastingplichtige) is een uniek persoonsgebonden nummer voor iedereen die geregistreerd staat bij BCN. Het nummer is in de eerste plaats bedoeld voor contact tussen personen en overheidsinstanties zoals de Belastingdienst, het openbaar lichaam, Sociale Zaken en studiefinanciering. Door het gebruik van een Crib-nummer kunnen betalingen op een eenvoudige manier correct worden verwerkt. Het moet worden gebruikt bij het invullen van de aangifte inkomstenbelasting, bij betalingen aan de Belastingdienst of wanneer iemand op Bonaire een auto of motor koopt en het kenteken op zijn of haar naam wil zetten. Daarnaast heeft een (toekomstige) werkgever het Crib-nummer nodig voor het bijhouden van de loonadministratie.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).