Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - De bezoekers van Donkey Beach keken dinsdagmiddag hun ogen uit. Een van de schildpaddennesten stond op het punt uit te komen en een oplettende toeschouwer belde meteen Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB).

bonschildpad1De medewerkers van de organisatie hebben er vervolgens voor gezorgd dat de jonge schildpadjes veilig de zee konden bereiken.
,,Na het leggen van de eieren wordt er een kooi overheen gezet. Dit doen we omdat de nesten meestal ’s nachts uitkomen en de jonge schildpadjes dan de weg oversteken naar het vliegveld, Ze gaan namelijk altijd op het licht af”, aldus Daan Zeegers, woordvoerder van STCB. ,,We hebben de kooi dinsdag opengemaakt en ze naar zee begeleid.” Het ging om het nest van een karetschildpad. Deze soort komt 4 tot 6 keer per jaar naar het strand om eieren te leggen. Volgens Zeegers kan zo’n leg wel 150 eieren bevatten. ,,Deze keer lagen er 106 eieren in waarvan er 100 zijn uitgekomen.” Dat schildpadden veel eieren leggen heeft een reden. Volgens Zeegers wordt slechts 1 op de duizend volwassen om dan vervolgens terug te keren naar het geboortestrand om daar zelf eieren te leggen.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.