Al het nieuws

 
Van onze correspondent
Kralendijk - Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) gaat gebruik maken van sleepboten van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) om het scheepvaartverkeer in de wateren rond het eiland in goede banen te leiden. Hiervoor heeft het een Memorandum of Understanding (Mou) gesloten met KTK.
F15 BON sleepbootTussen partijen is afgesproken dat de mogelijkheid wordt onderzocht om structureel een sleepboot van het Curaçaose bedrijf in de haven van Bonaire te stationeren. Ter ondersteuning hiervan heeft KTK de dochteronderneming Kompania di Tou Bonaire (KTB) opgericht. Het is volgens het OLB een uitdaging om een sleepboot in de haven van Bonaire te hebben, zeker gezien het feit dat er nu weinig scheepvaart is door de covidrestricties en het faillissement van Bonaire Petroleum Corporation (Bopec). Toch zegt de havendienst het nodig te vinden om juist nu een sleepboot afgemeerd te hebben in de haven. ,,Het eiland groeit en in een periode met minder scheepvaart is het een goed moment om alvast hiermee te starten, vooruitlopend op een drukke scheepvaartperiode in de toekomst”, aldus de dienst.

De Mou moet er toe leiden dat er meer contact is tussen Bonaire en Curaçao op maritiem gebied. Er wordt een businessmodel opgesteld waarin de samenwerking tussen het OLB en KTB wordt vastgelegd. De economieën van beide eilanden zijn afhankelijk van de scheepvaart en samenwerking is volgens de 2 partijen in het belang van beide eianden. ,,De uiteindelijke droom is om een sterke havenindustrie te hebben op Bonaire met kans op werk voor eenieder met ervaring op maritiem gebied”, aldus verantwoordelijk gedeputeerde Hennyson Thielman bij het ondertekenen van de overeenkomst.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).