Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Na 18 maanden was het zover. Afgelopen donderdag ging het cruiseseizoen weer van start. Het eerste cruiseschip, de Equinox van Celebrity Cruises, meerde al vroeg aan de noordpier waarna kapitein Dimitrios om 9.00 uur officieel welkom werd geheten door Miles Mercera, ceo van Tourism Corporation Bonaire (TCB) en gedeputeerde Hennyson Thielman.

F15 BON cruiseseizoenDe Equinox kwam gisteren met 1.120 passagiers naar Bonaire, 40 procent van het aantal dat er maximaal aan boord kan. Alle bemanningsleden zijn volledig gevaccineerd en zijn vóór vertrek 14 dagen ‘in-house’ in quarantaine geweest. Ook worden ze wekelijks getest. Omdat de Equinox weinig kinderen onder de 12 jaar aan boord heeft, vaart het schip met ongeveer 98 procent volledig gevaccineerde passagiers. De controle aan boord is streng en in het geval van covidgerelateerde symptomen heeft het cruiseschip zijn eigen medische staf, testapparatuur en speciale afdelingen aan boord waar passagiers in quarantaine of isolatie kunnen worden geplaatst. Celebrity Cruises stelt dat ze geen gebruik zullen maken van de medische capaciteit van de bestemmingen die ze aandoen.

Zowel Thielman als Mercera benadrukten in hun korte toespraak dat de terugkeer van de cruiseschepen belangrijk is voor de economie van het eiland. ,,Ik zie langs de haven alleen maar mensen met blije gezichten”, aldus Thielman. Hij zei alle vertrouwen te hebben in het coronabeleid van de cruisemaatschappijen. Mercera sprak op zijn beurt de hoop uit dat een deel van de passagiers die nu voor een dag naar het eiland komen zo onder de indruk zijn dat ze in de toekomst terugkomen voor een langer verblijf.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).