Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Corendon neemt vanaf komende winter een flink aantal stoelen af op KLM-vluchten van Schiphol naar Bonaire. Het gaat om een toewijzing van 240 zitplaatsen per week.

F15BON corendonZo meldt Corendon-topman Atilay Uslu in gesprek met Luchtvaartnieuws.nl.

De Nederlandse touroperator zegt grote uitbreidingsplannen te hebben op het eiland en heeft zich daarvoor gecommitteerd aan de afname van een vast aantal stoelen per vlucht bij KLM. De touroperator heeft het aantal kamers dat is ingekocht op Bonaire bij Plaza Hotel fors uitgebreid. Daarnaast biedt ze onder meer kamers aan bij Delfins Beach Resort en Eden Beach. Corendon lijkt haar pijlen steeds meer te richten op het Caribische deel van het Koninkrijk.

In februari 2020 hebben KLM en Corendon een soortgelijke overeenkomst ondertekend voor vluchten naar Curaçao. Daarmee breidden ze destijds de samenwerking, die al sinds 2014 bestaat, aanzienlijk uit. Vanaf het winterseizoen 2020/2021 neemt Corendon gedurende een periode van drie jaar bijna een kwart miljoen stoelen af bij KLM op de vluchten naar Curaçao.

KLM Nederland-directeur Harm Kreulen was vorige week op Bonaire om de overeenkomst met Corendon te bekrachtigen. ,,Een mooie deal, naast de bestaande samenwerking die we hebben op Curaçao”, aldus Kreulen. De vluchten naar de Antillen lopen volgens hem, mede door de samenwerking met Nederlandse touroperator, uitstekend. ,,Ze zijn vaak tot de laatste stoel uitverkocht.”

Kreulen die op 1 oktober na een carrière van 36 jaar bij de KLM met pensioen gaat, werd afgelopen vrijdag door Miles Mercera, ceo van Tourism Corporation Bonaire (TCB), erkend als Bonaire Ambassadeur. Bij deze gelegenheid bedankte Mercera de KLM-topman voor zijn loyale steun aan Bonaire gedurende vele jaren. Jaren waarin het aantal vluchten naar Bonaire is uitgebreid tot de huidige zeven per week.

 

Foto: In februari 2020 hebben KLM en Corendon een soortgelijke overeenkomst ondertekend voor vluchten naar Curaçao.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).