Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op Bonaire heeft 80,5 procent van de 18-jarigen en ouder minimaal één coronaprik gehad. meerEr zijn nu 13.113 mensen volledig gevaccineerd en dat is 69,2 procent van de doelgroep van 18 jaar en ouder. In de leeftijdsgroep van 12 tot en met 17 jaar is 23,9 procent minimaal één keer geprikt. Het doel is dat uiteindelijk 85 procent van de 18-plussers en jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar volledig gevaccineerd is.
Inwoners kunnen in de maand juli en augustus op zaterdag nog steeds de eerste of de tweede prik halen. Het eiland heeft genoeg Pfizer-vaccins om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd worden. Sporthal Kompleho Deportivo Jorge Nicolaas is iedere zaterdag open van 9.00 tot 14.00 uur. Op zaterdag 24 juli hebben zich bijna 300 mensen bij het sportcentrum gemeld voor een prik. ,,Nu de meer besmettelijke deltavariant op het eiland is, is het belangrijk dat mensen die de eerste of tweede prik niet hebben laten zetten dat alsnog doen. Voor mensen die volledig gevaccineerd zijn is de kans klein dat ze bij besmetting ernstig ziek worden”, aldus de overheid.
Inwoners die vragen hebben over het vaccin kunnen tijdens kantooruren gratis bellen naar 0800-0900. Bij dat nummer kunnen mensen ook een afspraak maken om de coronaprik te halen.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).