Al het nieuws

Van onze correspondent
Boneiru Duradero introduceert een online learning programma met de naam Beyond Plastics. Dit educatieve programma is ontwikkeld in samenwerking met duurzaamheidsconsultant Travel Without Plastic.

bonplasticHet leert waarom we het gebruik van wegwerpplastics zouden moeten verminderen en hoe we dit kunnen bewerkstelligen.
Plasticvervuiling is een wereldwijd probleem en er wordt mondiaal gewerkt aan het verbieden van producten zoals plastic tasjes, rietjes en styrofoam maaltijdverpakkingen. De overheid op Bonaire zegt voorstander te zijn van plasticreductie en actief te werken aan de implementatie van een verbod via wetgeving. Een dergelijk verbod heeft in de toekomst niet alleen gevolgen voor lokale bedrijven zoals restaurants en hotels, maar voor alle inwoners van Bonaire.
Een aantal modules van het programma is specifiek gericht op hotels, accommodaties en excursies. Deze modules bieden twee downloadbare tools die bedrijven kunnen gebruiken. De tool voor zelfbeoordeling maakt het volgens de ontwikkelaars gemakkelijk voor hotels om te inventariseren welke wegwerpplastics zij gebruiken. Een tabel met aanbevelingen biedt praktische tips om direct te starten met plasticreductie en wellicht zelfs geld te besparen. De communicatiemodule helpt ondernemers om hun eigen communicatiestrategie te ontwikkelen rond het thema wegwerpplastics.

Daarnaast richt Beyond Plastics zich op het brede publiek met educatieve modules over de negatieve gevolgen van wegwerpplastic voor de natuur en gezondheid. Het programma is volgens de ontwerpers gebruikersvriendelijk en er is rekening gehouden met laaggeletterden. ,,Met een simpele klik kun je de informatie beluisteren in het Papiaments of Engels. De modules zijn kort en makkelijk te volgen waardoor jong en oud kunnen leren waarom het voor een klein eiland als Bonaire belangrijk is om minder wegplastics te gebruiken. Ten slotte is de website visueel aantrekkelijk door gebruik van de professionele fotografie van Casper Douma, Marcel van der Kamp en Emieck de Goede”, aldus Beyond Plastics
onlinelearning.boneiruduradero.nl


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).