Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Delfins Beach Resort start in samenwerking met Fundashon Mariadal een zorghotel. Hier worden patiënten van Mariadal ‘opgenomen’ die verzorging nodig hebben, maar waarvoor in het ziekenhuis geen plek is.
zorghotelDoor het uitplaatsen van deze groep kunnen behandelingen en operaties gepland worden die anders, vanwege de opname van steeds meer coronapatiënten, niet kunnen worden uitgevoerd. Gisteren zijn de eerste twee zorggasten overgeplaatst naar het zorghotel. In de nabije toekomst willen de twee organisaties gezamenlijk medisch toerisme aanbieden op Bonaire.
De samenwerking tussen Delfins en Mariadal is niet iets van de laatste maanden. De eerste contacten stammen van voor de coronapandemie. Delfins is al gasthotel voor de Air Ambulance en voor zorgverleners die voor langere perioden naar Bonaire komen. In het afgelopen jaar hebben de general manager van Delfins, David Rietveld, en Felix Greving van Mariadal gebrainstormd om het aantal projecten uit te breiden. Toen de vraag aan bod kwam hoe er in deze pandemie intensiever kan worden samengewerkt tussen de ziekenhuizen op de ABC-eilanden ontstond het idee van een zorghotel om bepaalde handelingen efficiënt te laten verlopen. ,,Voor patiënten die in het ziekenhuis op Bonaire worden opgenomen voor een behandeling of operatie zou het goed zijn als zij niet de hele tijd in het ziekenhuis moeten verblijven”, aldus Rietveld. Er worden alleen patiënten met een laag risico bij Delfins geplaatst, dus geen covid-patiënten. Volgens Rietveld wordt er dan ook niet gesproken over patiënten, maar over zorggasten. ,,Ons team heeft samen met het team van Mariadal in twee dagen tijd een zestal hotelkamers in gereedheid gebracht om de zorggasten te ontvangen. Er is een zusterpost ingericht van waaruit 24 uur per dag zorg wordt verleend door personeel van het ziekenhuis”, aldus Rietveld.
Hij steekt niet onder stoelen of banken dat hij blij is met deze samenwerking. ,,Om tijdens covid onze kamers te kunnen verhuren aan mensen die ons helpen in deze crisistijd en aan zorggasten is natuurlijk een prachtige win-winsituatie. Rietveld voegt daaraantoe dat dit een mooie start is voor het realiseren van de volgende gezamenlijke ambitie: het medisch toerisme. Gasten met een beperking kunnen bij Delfins terecht om lekker van een verdiende vakantie te genieten, zorgeloos ondersteund in hun specifiek benodigde zorg door personeel van Fundashon Mariadal. ,,Een grote groep mensen met een beperking wil ook gewoon graag op vakantie kunnen. Gedacht wordt aan dialysepatiënten, mensen met een lichamelijke beperking en rolstoelgebruikers.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.