Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Het tempo van het vaccinatieschema op Bonaire wordt opgevoerd. Gisteren zijn er 11.700 BioNTech/Pfizer vaccins vanuit Nederland op het eiland aangekomen.

bonvaccDit is inclusief de eerder toegezegde derde tranche van 2.340 vaccins voor zorgpersoneel en 60-plussers. Van deze in totaal 5.000 mensen heeft inmiddels 65 procent de eerste prik gehad.
Voor staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en vaccinatiegezant dr. Marc Sprenger is de grote druk op de zorg een belangrijke reden om in te stemmen met het verzoek van gezaghebber Edison Rijna en gedeputeerde Nina den Heyer van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) om zo snel mogelijk de volwassen bevolking te vaccineren. Met de extra vaccins kan Bonaire, na de noodzakelijke voorbereidingen, vanaf morgen starten met het aanbieden van vaccinatie aan alle volwassenen. De afdeling Publieke Gezondheid (PG) begint morgen met het vaccineren van risicogroepen en mensen in vitale beroepen zoals medewerkers bij de brandweer, Koninklijke Marechaussee, handhaving en politie. Vanaf maandag 29 maart kan iedereen in de leeftijd van 18 tot en met 59 jaar zich registreren voor een afspraak. Mensen tussen de 50 en 60 jaar worden als eerste ingepland.

Het vaccinatietempo wordt flink opgevoerd. Het aantal prikdagen gaat van vijf naar zes per week. Daarnaast worden er extra priklijnen ingezet waardoor er per dag minimaal 500 mensen geprikt kunnen worden. Dat is meer dan een verdubbeling van het huidige aantal. De levering van vaccins aan het Caribisch deel van het Koninkrijk, de landen Aruba, Curaçao en Sint Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint Eustatius, is mede afhankelijk van de beschikbare vaccins voor Nederland.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.