Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Bonaire telde gisteren 74 actieve gevallen van Covid-19. Onder de 55 mensen die maandag waren getest, bleken er 12 een positieve uitslag te hebben. Tegelijkertijd zijn er 3 patiënten hersteld.

Bonaire coronaHet aantal besmettingen evenaart bijna het ‘record’ van 28 september, toen de 79 werd aangetikt. Toen zette een dag later een spectaculaire daling in, terwijl de verwachting nu is dat het aantal besmettingen nog zal toenemen.

De huidige besmettingen zijn vooral het gevolg van de kerstperiode, toen de kerken vol zaten en er, volgens bronnen, een groot feest is gehouden in de wijk Tera Kòrá. De viering van oud en nieuw heeft op dit moment, gezien de incubatietijd van het virus, waarschijnlijk nog niet zo veel invloed op de besmettingscijfers. De overheid zei nog geen idee te hebben van de gevolgen van oud en nieuw-feesten. Het zal mogelijk nog een week duren voordat deze gevolgen bekend zijn en voordat de eerste resultaten van de aanscherping van de maatregelen merkbaar zijn.

Niet alleen het aantal besmetting laat de laatste week een spectaculaire stijging zien, ook het aantal quarantainegevallen is omhooggeschoten - bijna vertienvoudigd -, van 27 vorige week maandag naar 220 gisteren. Er is tot nu toe nog slechts een ziekenhuisopname vanwege Covid-19.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).