Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Dit jaar staat Bonaire nummer één in maar liefst vijf categorieën van Scuba Diving's Readers Choice Awards. Bijna 6.000 duikers vullen onderzoeken in om de beste duikbestemmingen wereldwijd te nomineren waarna de organisatie jaarlijks ‘s werelds beste duiklocaties rangschikt.

bonduikBonaire werd eerste in de categorieën beste kantduiken, gezondheid van het mariene milieu, beste snorkellocatie, beste macroleven en beste bestemming voor fotografie. Een tweede, derde en vierde plaats werden behaald in de categorieën beste duiken voor beginners, beste duiken voor gevorderden en beste bestemmingen in het algemeen.

Dat het predicaat ‘duikparadijs’ niet altijd vanzelfsprekend is bleek in oktober. Sinds 4 oktober 2020 geldt alarmniveau 2 omdat er in het Bonaire Marine Park al een tijdje sprake is van massale koraalverbleking. Voor de duikindustrie zou een verdere ‘bleaching’ catastrofaal kunnen zijn maar gelukkig blijkt de schade mee te vallen.

,,Tijdens de monitoringduiken die deze week werden uitgevoerd door Stinapa-biologen en vrijwilligers merkten we dat, hoewel het bleken extreem was, er weinig tot geen sterfte is. Een zeer bemoedigende bevinding die suggereert dat onze koralen deze extreme bleekgebeurtenis zouden kunnen overleven”, aldus Stinapa in haar nieuwsbrief. De temperatuur van het zeeoppervlak van Bonaire is inmiddels voldoende afgekoeld waardoor de koralen de kans krijgen om te herstellen.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.