Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Volgens gezaghebber Edison Rijna duurt de beslissing over een overgang naar code geel zo lang doordat het ministerie van Buitenlandse Zaken een besluit wil nemen voor het hele Caribische deel van het Koninkrijk.

BON Flamingo AirportDe gesprekken hierover met de drie landen Aruba, Sint Maarten en Curaçao gaan volgens Rijna niet zo snel als men zou willen. Dit liet hij gisteren weten tijdens een persconferentie waarin de nieuwe noodverordening en de stand van zaken betreffende Covid-19 werden toegelicht.

Dat Bonaire nog steeds code oranje heeft betekent dat toeristen, maar ook inwoners van Bonaire die naar Nederland gaan, bij aankomst op Bonaire in principe tien dagen in quarantaine moeten. Om te voorkomen dat ook de komende maanden misschien verloren gaan voor de toeristenbranche, is Rijna in gesprek met hen om mogelijk toeristen uit andere landen op Bonaire toe te laten. Hij denkt hierbij aan een deel van de Verenigde Staten.

Alle reizigers die vanuit Europa, Canada of Curaçao op Bonaire aankomen moeten op dit moment een negatieve PCR-test laten zien die niet ouder is dan 72 uur en dat blijft zo. De enige uitzondering wordt gemaakt voor mensen die op een dag van Bonaire op en neer reizen naar Curaçao. Hiervoor moet van tevoren toestemming worden gevraagd.

De gezaghebber zegt zich ervan bewust te zijn dat het toelaten van meer toeristen de kans op besmettingen doet toenemen. Daarom blijven de meeste maatregelen die in de vorige noodverordening stonden gehandhaafd. ,,Werk zoveel mogelijk thuis, evenementen zijn nog steeds verboden en de horeca moet om 22.00 uur de deuren sluiten”, aldus Rijna. Hij deed gisteren een beroep op de ondernemers om zich aan deze regels te houden, maar zinspeelde tegelijkertijd op een versoepeling van de regels wanneer de cijfers de komende twee weken laag blijven.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.