Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - Deze week, van 24 tot en met 31 augustus, oefent de Compagnie in de West (CidW), de landmachteenheid die tijdelijk geplaatst is bij Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied (ZCMCarib), op Bonaire.

bonlandmachtTijdens deze oefening vinden verschillende bewegingen op het eiland plaats, zowel te voet als met (leger)voertuigen. Zij zullen te zien zijn in zowel de bewoonde als onbewoonde gebieden. Tijdens de oefening, inclusief het verplaatsen van en naar Bonaire, worden geldende Covid-19-regels toegepast.

De CidW is een landmachtcompagnie die iedere vier maanden afgewisseld wordt door een volgende eenheid. Ditmaal is deze eenheid voornamelijk gevuld door de Charlie Tijger-compagnie van 11 Infanteriebataljon Garderegiment Grenadiers en Jagers, samen met leden van 11 Geniecompagnie. Beide zijn onderdeel van 11 Luchtmobiele Brigade Air Assault. De eenheid wordt tevens ingezet voor het verlenen van noodhulp of na een bijstandsverzoek door de lokale overheid. Het is ook deze compagnie die Bonaire heeft ondersteund met het ruimen van het sargassowier in 2018.

Het doel van een training is het land met zijn geografie en bevolking beter te leren kennen. Ook oefenen in een ander klimaat is een van de redenen om op Bonaire te trainen. Onderdelen van deze oefening zijn onder andere sociale patrouilles (contact leggen met de bevolking), infiltratie-oefeningen (tactisch een gebied of regio binnenkomen) en zich inzetten voor een goed doel. Ditmaal gaan de militairen het orthopedagogisch centrum van Stichting Project van nieuw hekwerk voorzien. Stichting Project begeleidt en behandelt jongeren met een hechtingsproblematiek of een hechtingsstoornis. Bij de oplevering van dit goededoelenproject is er tevens een bootcamp voor de jongeren van de stichting.

Zoals gebruikelijk brengt de commandant van de eenheid, kapitein Maarten van der Ven, samen met majoor Marcel Krul namens CZMCarib, een beleefdheidsbezoek aan de gezaghebber van Bonaire, Edison Rijna.

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).