Al het nieuws

Van onze correspondent

Kralendijk - MKB-Nederland, de koepelorganisatie van het midden- en kleinbedrijf in Europees Nederland, is bereid Bonaire te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden om de economische ontwikkeling van het eiland te stimuleren. bonmkbDat is de uitkomst van een gesprek van gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe met plaatsvervangend directeur Peter Hagemans van MKB-Nederland. Insteek van het overleg was de vraag in hoeverre MKB-Nederland een bijdrage kan leveren aan de economische ontwikkeling van Bonaire, bijvoorbeeld door het delen van expertise. Maar ook door heel concreet deuren voor het Openbaar Lichaam Bonaire te openen naar instanties die met het oog op de economische ontwikkeling van het eiland interessant zijn. Hagemans en Tjin Asjoe waren het erover eens dat het goed is om de kansen die Bonaire het bedrijfsleven te bieden heeft nadrukkelijker onder de aandacht van Europees-Nederlandse ondernemers te brengen. Men denkt in dit kader aan het koppelen van ondernemers aan beide zijden van de oceaan die van elkaars kennis en ervaring kunnen profiteren en mogelijk gezamenlijk activiteiten kunnen ontwikkelen. Dat sluit volgens Tjin Asjoe aan bij het beleid van het Bestuurscollege dat erop is gericht initiatieven te stimuleren die beter betaalde banen opleveren ten behoeve van inwoners die op dit moment twee banen nodig hebben om de maand rond te komen.

Hagemans nodigde Tjin Asjoe ook uit aan te haken bij de activiteiten die zijn organisatie in het kader van de Dag van de Ondernemer organiseert. Hij zegde toe dat Bonaire gebruik kan maken van de daarvoor ontwikkelde tools. Ook zei hij open te staan voor participatie van Bonaire bij het onderzoek dat MKB-Nederland jaarlijks laat doen naar de meest ondernemersvriendelijke gemeente.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.