Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Eilandraadslid Clark Abraham van de Partido Demokrat maakt zich zorgen over de bevolkingsgroei op Bonaire.

BON Clark AbrahamHij reageert hiermee op uitspraken van gezaghebber Edison Rijna tijdens de Dag van Bonaire. Rijna gaf toen aan dat iedereen welkom geheten moet worden en zich Bonairiaan mag noemen. ,,We zijn het eens met de gastvrijheid die we door de eeuwen heen geboden hebben aan kleine groepen immigranten. Maar nu gaat het om een hele grote toevoer en een drastische bevolkingsgroei; tussen 2004 en 2019 van 10.000 naar 20.000 mensen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek. Deze sterke groei heeft een negatief effect op onze samenleving, cultuur en natuur. Zo is er op dit moment woningnood die de huizenprijzen doet stijgen. En de impact op de arbeidsmarkt is groot”, aldus Abraham. Hij verwijst naar de afspraken die gemaakt zijn in het regeerakkoord in 2010 met Commissaris Henk Kamp, waarin staat dat Nederland en Bonaire gaan samenwerken om het bestuur van Bonaire in staat te stellen de groei van het aantal bewoners van het eiland te beheersen. Abraham heeft hierover verschillende vragen gesteld aan Gedeputeerden Elvis Tjin A Sjoe van Constitutionele Zaken, Nina den Heyer van Culturele Zaken en James Kroon van Ontwikkeling.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).