Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Plaza Resort Bonaire heeft het kort geding dat tegen het hotel was aangespannen door de Laguna Groep, een vereniging van huis- en booteigenaren langs de Laguna Marina, gewonnen.

plazaresortDe Laguna Groep probeerde te voorkomen dat de brug, die een van Plaza’s schiereilanden met de rest van het resort verbindt zou worden herplaatst. De rechtbank stelde Plaza in het gelijk. De brug wordt op 3 december gesloten.
Plaza is begonnen het resort, inclusief het tijdelijk niet gebruikte schiereiland, voor een geraamde 40 miljoen dollar te herontwikkelen, wat betekent dat de brug moet worden teruggeplaatst. De bewoners van de Laguna Marina verzetten zich hiertegen en klagen dat de vaste brug te laag is om hun boten door te laten. Voor hen was het gemakkelijk om met hun vaartuigen, die aangemeerd liggen achter de brug, uit te varen, omdat Plaza de brug in 2017 om veiligheidsredenen had geopend. Dit geschil escaleerde dusdanig dat onbekenden op 4 november de brug saboteerden waardoor het gevaarte in het kanaal kieperde.
De rechtbank overwoog dat de bewoners voorheen nooit klachten hadden over de brug, die er al sinds 1995 lag. Sinds de brug twee jaar geleden is geopend, is er maar één nieuwe bewoner bijgekomen met een boot die te groot is om onder de brug door te varen. Plaza heeft deze bewoner een alternatieve plek in de haven zonder extra kosten aangeboden. De rechter vond daarom in dit geschil het economisch belang van Plaza zwaarder wegen.
Vincent van der Valk, eigenaar van Plaza Resort Bonaire, is tevreden met de uitspraak: ,,Het is niet zo dat wij tegen het plaatsen van een ophaalbrug zijn”, verduidelijkte hij. ,,Maar zo’n brug is beduidend duurder. Als de bewoners nou zo’n brug zouden willen en bereid zijn om er aan mee te betalen, dan kunnen we er zeker over praten.”


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.

Top Tags afgelopen week

Geen tags gevonden.