Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe is blij dat Bonaire waarschijnlijk al in 2020 duurzame projecten met fondsen vanuit de Europese Unie (EU) kan financieren. resembidHet gaat dan om projecten in het kader van het programma voor Resilience, Sustainable Energy and Marine Biodiversity, (Resembid), een programma gericht op veerkracht, duurzaamheid en biodiversiteit.
,,Na ons bezoek aan de EU, drie weken geleden, ben ik heel blij met dit bezoek van het Resembid-team van de EU aan Bonaire. Ik heb goede hoop dat we in 2020 al de eerste concrete stappen kunnen zetten voor Bonaire”, zo heeft Tjin Asjoe verklaard. Leden van het team van Resemsid hebben de Kick-off Masterplan 2030 bezocht. Tijdens de conferentie heeft het team een beeld gekregen van hoe Bonaire zich in de komende tien jaar wil ontwikkelen en welke sectoren in de samenleving daarbij belangrijk zijn.
Het team is bezig met een werkbezoek aan de twaalf Caribische eilanden die onderdeel vormen van de Overseas Territories and Countries (OCT’s), de Landen en Gebieden Overzee (LGO) van de EU. Vanuit het European Developments Funds (EDF) is er voor deze twaalf Caribische gebieden samen een bedrag van veertig miljoen euro beschikbaar. Tijdens het overleg met het Resembid-team zijn er afspraken gemaakt over de documenten die Bonaire moet aanleveren om in aanmerking te komen voor de gelden vanuit het fonds. De implementatie kan dan al in het tweede kwartaal van 2020 beginnen.
Bonaire heeft veel projecten en programma’s die nauw aansluiten bij de doelen van Resembid, zoals duurzame energie, het algenproject en het rioleringsproject dat moet voorkomen dat schadelijke stoffen in zee belanden en het koraal aantasten. Dit past binnen de visie van Bonaire als Blue Destination.


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).