Al het nieuws

Van onze correspondent
Kralendijk - Op donderdag 12 september was de aftrap van het Talent Ontwikkel Programma 2019 (TOP). Tien ambtenaren startten met een uitdagend leertraject dat zij naast hun baan gaan volgen.

bontopEr zijn ook vier nieuwe trainees met Caribische roots verwelkomd. Zij woonden tot voor kort in Europees Nederland en gaan voor een periode van twee jaar hun kennis en talent inzetten voor Bonaire. TOP Bonaire is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) in samenwerking met het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) en de overheidsbedrijven.
De dag begon op een kunuku met een lezing van Nolly Oleana. In de middag volgde een kennismakingsprogramma zodat alle deelnemers elkaar beter konden leren kennen. In de avond volgde een bijzonder moment voor TOP. De eerste lichting van trainees heeft het intensieve traineeship afgerond. Zij kregen hun deelnemerscertificaat uitgereikt en er werd uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de trainees, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
Alle trainees van het eerste uur hebben ervoor gekozen om ook na het traject op Bonaire te blijven. Zij willen zich inzetten voor de ontwikkeling van het eiland. Ditzelfde geldt voor de deelnemers van 2018-2019. TOP slaagt er zodoende in om lokaal talent aan te trekken, te stimuleren en te behouden.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.