Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Bij Forma is deze maand gestart met de opleiding mbo Groen-1, Assistent plant- en groene leefomgeving. De opleiding is gericht op volwassenen die al in het groen werkzaam zijn.

groenHet gaat om een deeltijdopleiding van een jaar. Studenten gaan een keer per week naar school en werken vier of vijf dagen per week bij een bedrijf in de sector groen. Speciaal voor deze opleiding is een werkboek geschreven. Hierbij is uitgegaan van het klimaat en de bodem van Bonaire en van ervaringen van mensen die al vele jaren op Bonaire in het groen werken.
In het lespakket zitten onderwerpen als aanleg en onderhoud van tuinen, grondbewerking, irrigatie en zorgvuldig omgaan met planten. Ook wordt aandacht besteed aan het gebruik en onderhoud van gereedschappen en machines en aan veilig en ergonomisch verantwoord werken. Speciale aandacht wordt besteed aan Bonaireaanse bomen en de aanleg van waterbesparende tuinen.
De opleiding is in samenwerking met Jan Jaap van Almenkerk van Wayaká Advies ontworpen. Sherwin Pourier van Bonaire Agri & Aqua Business is de hoofddocent van de opleiding. De praktijklessen worden verzorgd bij Greenlabel Bonaire. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven bij Forma.


Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).