Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Bij Forma is deze maand gestart met de opleiding mbo Groen-1, Assistent plant- en groene leefomgeving. De opleiding is gericht op volwassenen die al in het groen werkzaam zijn.

groenHet gaat om een deeltijdopleiding van een jaar. Studenten gaan een keer per week naar school en werken vier of vijf dagen per week bij een bedrijf in de sector groen. Speciaal voor deze opleiding is een werkboek geschreven. Hierbij is uitgegaan van het klimaat en de bodem van Bonaire en van ervaringen van mensen die al vele jaren op Bonaire in het groen werken.
In het lespakket zitten onderwerpen als aanleg en onderhoud van tuinen, grondbewerking, irrigatie en zorgvuldig omgaan met planten. Ook wordt aandacht besteed aan het gebruik en onderhoud van gereedschappen en machines en aan veilig en ergonomisch verantwoord werken. Speciale aandacht wordt besteed aan Bonaireaanse bomen en de aanleg van waterbesparende tuinen.
De opleiding is in samenwerking met Jan Jaap van Almenkerk van Wayaká Advies ontworpen. Sherwin Pourier van Bonaire Agri & Aqua Business is de hoofddocent van de opleiding. De praktijklessen worden verzorgd bij Greenlabel Bonaire. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven bij Forma.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.