Al het nieuws

Van een onzer verslaggevers
Kralendijk - Selibon heeft een machine aangeschaft waarmee autowrakken kunnen worden verwerkt. Dit is aanleiding om een campagne te beginnen voor het ophalen van autowrakken. Dat gebeurt gedurende de campagne gratis.

selibonHet verwijderen van autowrakken is voor Selibon altijd belangrijk geweest. Als ze blijven staan bij mensen op het erf of langs de weg kan dit gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid. Tot voor kort was er alleen geen manier voor Selibon om van de wrakken af te komen.
Nu door de aanschaf van het apparaat de vuilverwerker zelf de auto’s kan pletten is het ook mogelijk de resten te exporteren naar een plek waar ze verwerkt kunnen worden. Voor Bonaire is het voordeel dat het eiland schoon blijft en dat de landfill niet wordt overbelast.
Autowrakken worden sinds kort al gratis geregistreerd. De eigenaar geeft daarmee Selibon de bevoegdheid om het wrak op de halen en te pletten. De campagne is volgens de afvalverwerker een goede kans om gemakkelijk van wrakken af te komen. Dat kan via een telefoontje naar Selibon (7178159) of door langs te komen bij het kantoor aan Kaya Industria.


Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.