Al het nieuws

Van een onze verslaggevers
Kralendijk - Jos Hillen wordt de nieuwe interim-directeur van Bonaire International Airport (BIA). Dat maakte gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe afgelopen zondag bekend. Hillen is door de Raad van Commissarissen voorgedragen.

F17 BON Jos HillenTjin Asjoe maakte tijdens zijn werkbezoek aan Den Haag kennis met Hillen en is ingenomen met de voordracht. ,,Ik heb een zeer plezierig kennismakingsgesprek met de heer Hillen gehad. Gezien zijn expertise en ervaring is hij de juiste man op het juiste moment op de juiste plaats. Er is het nodige te doen bij BIA, want na het vertrek van de complete directie en Raad van Commissarissen in 2017 is er veel werk blijven liggen.”
Hillen is ingenieur en heeft van 1975 tot 1995 bij Rijkswaterstaat gewerkt waar hij onder meer plaatsvervangend hoofddirecteur Infrastructuur en Bouwbeleid was. Daarna was hij senior partner bij adviesbureau Twijnstra Gudde. Hillen heeft in de afgelopen 24 jaar op interim-basis leiding gegeven aan meerdere grote infrastructurele projecten.
De nieuwe directeur van BIA kent de luchtvaartsector. Hij is in het bezit van een vliegbrevet, maar was bovenal betrokken bij de transitie van de militaire vliegbasis Twente naar een burgerluchthaven en was van 2009 tot 2012 interim-directeur van Groningen Airport Eelde.
Tjin Asjoe: ,,De belangrijkste opdracht van Hillen is een aanzet te geven voor de noodzakelijke professionalisering van de BIA-organisatie. De luchthaven is de belangrijkste motor van onze economie, dus we moeten ervoor zorgen dat we aanhaken bij de internationale ontwikkelingen. De heer Hillen en de nieuwe Raad van Commissarissen beschikken naast hun expertise en ervaring over een groot netwerk in de luchtvaartwereld en aanverwante sectoren waar wij als Bonaire ons voordeel mee kunnen doen.”
De benoeming van Hillen gaat in op 1 juli en is voorlopig voor de duur van een half jaar. ,,De Raad van Commissarissen zal op korte termijn beginnen met de werving van een definitieve directie, maar eerst zal er een functieprofiel worden opgesteld dat is afgestemd op de eerste bevindingen en aanbevelingen van de interim-directeur. Het belang van de luchthaven is te groot om tijd verloren te laten gaan.” Hillen zal daarom ook de eerste stappen zetten naar een toekomstbestendig luchthavenbedrijf.
Hillen zegt over zijn komst naar Bonaire: ,,Het Caribisch deel van het Koninkrijk ken ik vrij goed. Ik ben een aantal keren op Curaçao en Aruba geweest en heb twee keer vakantie gehouden op Bonaire. Ik vind het een heerlijk eiland. De luchtvaart is een boeiende wereld en een luchthaven is een essentieel deel van de maatschappij, zeker voor een eiland. Dat ik voor de tweede keer leiding mag geven aan een luchthaven, in dit geval een intercontinentale, vind ik een mooie afsluiting van mijn carrière.”
De interim-directeur verwacht veel van de samenwerking bij BIA. Hij denkt daarin zijn ervaring te kunnen inzetten. ,,Alleen kun je zo'n karwei nooit tot een succes maken. Ik kijk er enorm naar uit aan de slag te gaan.”

 


maatregelen corona

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).